Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-23 09:25:00

Megerősítik az európai bankokat

„Valódi előrelépés történt” az uniós tagállamok pénzügyminiszteri értekezletén – számolt be a brit pénzügyminiszter az EU-csúcsot előkészítő, szombat éjjel véget ért találkozó után.

George Osborne, aki az euróövezeten kívüli legnagyobb EU-gazdaságot képviselte a brüsszeli pénzügyminiszteri értekezleten, a megbeszélések után a BBC-nek nyilatkozott. A tízórás tárgyaláson tényleges haladást sikerült elérni, fontos döntések születtek az európai bankok megerősítéséről, és ez még csak az egyik eleme a csomagnak. Nagy-Britannia a következő napokban „további nyomást fejt ki” az euróövezeti válság megoldását célzó teljes, átfogó csomag kidolgozása végett, mivel ez egyértelműen a brit érdekeket is szolgálja – mondta a BBC-nek a brit pénzügyminiszter.

A 100 milliárd eurónál valamivel nagyobb banki tőkepótlási tervekről szóló feltételes egyezség azonban egyes citybeli elemzői vélemények szerint esetleg nem lesz elég a piac megnyugtatására. Az egyik nagy londoni pénzügyi és gazdaságelemző ház, a Capital Economics még a pénzügyminiszteri értekezlet előtt, a 100 milliárd euró körüli banki feltőkésítési tervekről előre kiszivárgott híreket kommentálva kiemelte, hogy a legtöbb becslés ennek legalább a kétszeresére teszi az európai bankrendszer pótlólagos tőkeigényét.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.