Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-30 14:08:00

Még több segítség kell Görögországnak?

Nem lesz elégséges Görögország gazdasági hanyatlásának megállításához a minapi EU-csúcson jóváhagyott intézkedéscsomag. Ezt egy londoni befektetői konferencián mondta Soros György.

A magyar-amerikai nagybefektető a Pi Capital nevű befektetési-üzleti csoport hétvégi szakmai rendezvényén kijelentette: tekintettel a válság méretére, az EU-csúcson kidolgozott cselekvési terv ismét túl kevés, és túl késői is.

Az intézkedési csomag megnyugvást fog okozni, mert piac megszállottan hiányolta eddig a kezdeményezéseket. A  „puszta tény, hogy valamit elértek, jelentős megkönnyebbülés ... de mindez egy naptól három hónapig terjedő időszakra lesz csak jó” – vélekedett Soros, akinek előadásából a The Sunday Telegraph című vezető vasárnapi konzervatív brit lap idézett részleteket. Hozzátette, hogy „sajnos nem ez az utolsó válság, mivel az alapvető kérdéseket nem rendezték ... egyértelmű, hogy fenntarthatatlan a Görögország által felhalmozott és még most is halmozódó adósságállomány, és az ország gyakorlatilag fizetésképtelen”.

A görög adósságleírással kapcsolatban Soros György a londoni rendezvényen azt mondta, hogy a javasolt 50 százalékos „haircut” – a teljes görög adósságállományra vetítve – valójában nem egészen 20 százalékos adósságcsökkentést jelent, mivel csak a magánszektorbeli befektetőkre vonatkozik.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.