Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-27 13:45:00

Még a német piac is veszélyes lehet

Még a legbiztonságosabbnak tűnő német piac is rejthet veszélyeket a befektetők számára, ha nem figyelik, hogy ki áll a végső vevői pozícióban.

A Coface hitelminősítő szerint a válság egyik tanulsága, hogy nem elegendő csupán azt figyelni, hogy mennyire lehet egy cég országát biztonságosnak tartani, hanem azt is fel kell térképezni, hogy ki a végső vevő. Mert ha ő nem fizet, dominóként dőlhet össze az egész fizetési lánc. Állítása szerint ez még a legbiztonságosabbnak tartott német piacra is érvényes, ezért tartják örvendetesnek, hogy egyre több hazai cég alkalmaz kockázatkezelési eszközöket.

Kárpáti Gábor, a Coface Hungary ügyvezető igazgatója a közleményben kiemeli, hogy a magyar vállalkozásoknak fokozott óvatosságot kell tanúsítaniuk, az első tíz exportpiac közé tartozó öt nyugat-európai országban is, azaz Németországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Ausztriában. A Coface minősítése szerint ezekben az országokban alapvetően érdemes befektetni, de célszerű fokozott körültekintéssel eljárni, különösen Olaszországgal kapcsolatban.


mti.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.