Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-17 10:14:00

Magányos merénylőtől tart Barack Obama

Közeledik 9/11 évfordulója, Obama elnök szerint nem kell egy nagyobb szervezet terrortámadásától tartani, de félnek egy „magányos farkas” akciójától.

Kockázat mindig van – jelentette ki az elnök, aki szerint az amerikai biztonsági szolgálatok, amelyek folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket, és elemzik az adatokat, az évforduló környékén a megszokottnál is nagyobb készültségben lesznek. Nem tudta határozottan kizárni egy nagyobb terrorcselekmény veszélyét, de hangsúlyozta, hogy az al-Kaida terrorszervezetet az elmúlt években sikerült jelentősen meggyengíteni.

Obama a Washingtonban kialakult patthelyzetért és a gazdasági fellendülés akadályoztatásáért a republikánusok „ideológiai merevségét” tette felelőssé. Rámutatott, hogy az ellenzéki párt vezetői nem tudták elfogadtatni a tagokkal a 4 ezer milliárdos deficitcsökkentésről született megállapodást, pedig abban nagyobb súlyt kapott a kiadáscsökkentés, mint a bevételnövelés. Obama megismételte, a választók azt szeretnék, ha a demokraták és a republikánusok egyaránt a saját pártjuk elé helyeznék az ország sorsát.

 

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.