Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-14 16:12:00

Maffia elleni csoport alakult Székelyudvarhelyen

Az erőszakos cselekmények és megfélemlítések visszaszorítása, a lakásmaffia megfékezése lenne a legfőbb feladata annak az új testületnek, amelyet Székelyudvarhelyen alakítottak a városi közbiztonság javítása érdekében.

A Krónika napilap hétfői számában azt írja: a kezdeményezés az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) tavaly elindított Mondj nemet az erőszaknak! elnevezésű kampánya keretében valósul meg. A Közbiztonságért Testület célkitűzései között szerepel az erőszakos cselekedetek és megfélemlítések visszaszorítása, a lakásmaffia megfékezése.

Az egyelőre háromtagú testületben Nagy Pál, az EMNT udvarhelyszéki elnöke, Molnár Miklós, a Magyar Polgári Párt (MPP) színeit képviselő tanácsos és Jakab Attila zöld párti tanácsos vállal szerepet

A Közbiztonságért Testület alapítói kérik a polgármesteri hivatal, az önkormányzat, valamint civil szervezetek és helyi lakók segítségét, hogy „csökkenjen a városban tapasztalható, profi vagy amatőr szervezett bűnözés”.

Általános probléma, hogy az emberek nem mernek feljelentést tenni, így a hatóságok érdemben nem tudnak semmit tenni, ezt a falat kell ledönteni és rávenni arra az embereket, hogy ha veszélyben érzik magukat, vegyék majd igénybe az alakulat szolgáltatásait – hangzott el a sajtótájékoztatón.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.