Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-14 17:57:00

Londoni elemzők: még elkerülhető a magyar leminősítés

A piaci szereplők nem feltétlenül számítottak Magyarország államadós-osztályzatainak leminősítésére két nagy hitelminősítő, a Fitch Ratings és a Standard & Poor's osztályzatrontás lehetőségére utaló hétvégi bejelentései előtt, de a leminősítés még elkerülhető – vélekedtek hétfői értékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők.

A Fitch stabilról negatívra rontotta a magyar adóskockázati besorolások kilátását, az S&P pedig negatív kihatású megfigyelés alá vette Magyarországot. Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland (RBS) bankcsoport londoni globális felzárkózó térségi kutatórészlegének vezetője hétfői kommentárjában ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy az EU-bizottság minapi előrejelzése szerint Magyarország egyike lesz azon mindössze öt uniós országnak, amelyek bruttó államadósság-rátája csökken az idén.

A Goldman Sachs bankcsoport londoni elemzőinek ugyancsak hétfői helyzetértékelése szerint még elkerülhető a leminősítés, ha a magyar kormány nem terjeszti ki a devizaalapú hitelek végtörlesztésére jogosultak körét, és ha „reálisabb” növekedési előrejelzés alapján felülvizsgálja az államháztartási deficitcélokat.

 

mti

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.