Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-20 16:47:00

London nem hisz a magyar kormánynak

A kormányzat idei évre vonatkozó 2%-os növekedési prognózisát is optimistának tartják a BNP Paribas londoni elemzői – olvasható a portfolio.hu oldalon.

A szakértők egyúttal arra figyelmeztetnek, hogy ha a kormány a költségvetési elcsúszások kezelésekor a kényelmes megoldást választja és többet költ folyó kiadásokra a nyugdíjvagyonból, azzal ront Magyarország (amúgy is sérülékeny) befektetői megítélésén.

Mint ismert, Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy a növekedés vártnál rosszabb alakulása miatt 100 milliárd forintos költségvetési elcsúszást kíván még idén kezelni a kormány. A miniszterelnök tájékoztatása szerint az idei gazdasági növekedés 2% körül lehet szemben a korábbi 3%-os növekedési prognózissal. A BNP közgazdászai azonban még az alacsonyabb növekedési ütem megvalósulását is kétségbe vonják. Ehhez ugyanis arra lenne szükség, hogy a második félévben 2%-os ütemben bővüljön a magyar gazdaság, vagyis gyorsuljon az első félévhez képest. A külső kereslet érzékelhető visszaesése, valamint a belső kereslet látványos romlása miatt (főként a dráguló franknak köszönhetően) ezek a feltevések is túlságosan optimisták - fogalmaznak a londoni elemzők.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.