Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-04 16:00:00

Lezáratlan kérdés a II. kerületben

Az MSZP II. kerületi frakcióvezetője szerint az egy hete lezajlott időközi országgyűlési képviselő-választás egy kérdést lezárt, egyet pedig kinyitott.

Őrsi Gergely vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: eldőlt, hogy a Fidesz-KDNP kétharmados többsége megközelíthető, és a 2014-es választásokon még olyan választókerületekben is le lehet váltani a pártot, ahol a rendszerváltás óta a jobboldal győzedelmeskedett. A választás azt is eldöntötte a frakcióvezető szerint, hogy az MSZP a legerősebb ellenzéki párt, és esélye van arra, hogy az ellenzéki erők megszervezésével leváltsa a kormányt.

Őrsi Gergely szerint egy kérdés azonban továbbra is nyitott, továbbra sem tudni, hogy valójában ki fogja megkapni a II. kerületi mandátumot, hiszen Láng Zsolt jelenleg is országgyűlési képviselő, a budapesti listáról jutott a parlamentbe. A szocialista politikus pártja nevében arra szólította fel a Fideszt, hogy olyan embert küldjenek az Országgyűlésbe, aki a II. kerületiek érdekeit képviseli majd.

A múlt vasárnapi II. kerületi időközi országgyűlési képviselő-választás eredménye szerint az egyéni választókerületi mandátumot Láng Zsolt polgármester nyerte el. Az Országos Választási Bizottság szakmai véleménye szerint így előbb le kell mondania listás képviselői helyéről ahhoz, hogy a pártlistáról más betölthesse a helyét. A képviselőhely-váltás kérdése azért került most az OVB elé, mert 1990 óta nem volt még arra példa, hogy listás képviselőként valaki időközi választáson egyéni választókerületi helyet szerzett volna.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta, még a héten dönt a Fidesz elnöksége arról, ki kerül az egyéni mandátumot szerzett Láng Zsolt listás parlamenti helyére.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.