Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-28 15:33:00

Kocsis Máté börtönbe juttatja magát?

Az LMP véleménye szerint a fideszes Kocsis Máté saját magát juttatja börtönbe azzal a kezdeményezésével, amelyik szabadságvesztéssel büntetné a kiszolgáltatottak megalázását.

Az LMP azt sem tartja kizártnak, hogy Kocsis Máténak lelkiismeretfurdalása támadt, ezért akarja saját magát rács mögé juttatni. Éppen a VIII. kerületi polgármester az, aki rendészeti eszközökkel űzi ki Józsefvárosból a szélsőséges kiszolgáltatottságban és szegénységben élő hajléktalanokat.

Szabó Tímea szerint a Fidesz régen letett arról, hogy a problémák okát kezeljék, a szegénység, a hajléktalanság kialakulása ellen tegyenek, ehelyett inkább a rendészeti megközelítést választják.
A 2012-es költségvetési javaslatból az látszik, hogy a szociális ágazatot újabb súlyos megszorítások érik – írja a politikus, aki szerint ez alól nem kivétel a hajléktalanellátás sem. Felhívja a figyelmet, hogy jövőre kevesebb forrás jut az utcai szociális munkára, ami már nem is lesz kötelező önkormányzati feladat, miközben több, hajléktalanellátással foglalkozó közalapítvány költségvetési támogatása is megszűnik.

Kocsis Máté józsefvárosi polgármester – akit a közelmúltban a Fidesz-frakció hajléktalanügyi referensének neveztek ki – kapcsolódó módosító indítványban javasolta: a büntető törvénykönyv mondja ki, hogy aki mást, annak kiszolgáltatott élethelyzetét kihasználva, arra bír rá, hogy magát megalázó magatartást tanúsítson, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

mti

 

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.