Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-24 18:10:00

Kína már vásárolt magyar kötvényeket

Kína már vásárolt magyar állampapírokat – jelentette be Fellegi Tamás hétfőn Londonban.

A nemzeti fejlesztési miniszter, aki egy közös brit-magyar szervezésű, a megújuló energiák támogatásával és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású beruházásokkal foglakozó szakkonferenciára érkezett a brit fővárosba, a rendezvény előtt magyar és külföldi újságíróknak tartott tájékoztatóján elmondta, hogy Kína forintban denominált kötvényeket is vett, „ami nagyon fontos eredmény számunkra”.

Fellegi a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szeptemberi washingtoni tanácskozásán találkozott a kínai jegybank vezetőjével, és novemberben Kínába utazik, ahol szintén találkozik a bankvezetővel és más partnerekkel, akikkel folytatja a megbeszéléseket (a kötvényvásárlással kapcsolatos) a „politikai döntések megvalósításáról”. Novemberi kínai látogatásának témái között szerepel az infrastrukturális beruházások finanszírozása is. Magyar és kínai szakértők „nagyon gondosan kiválogatott listát” állítottak össze azokról a potenciális beruházásokról, amelyekben kínai cégek részt vehetnek.

Fellegi Tamás szerint a kínai kormány a kínai fejlesztési bankot jelölte ki partnerként ebben a programban, ezért novemberi kínai látogatására elkísérik őt a Magyar Fejlesztési Bank vezetői is.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.