Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-27 12:56:00

Késik a John Malkovich menet

Az eredetileg tervezettnél 8 nappal később, március 25-én tartják meg John Malkovich vendégjátékát a Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF). A világhírű amerikai filmszínész a Vígszínházban lép fel a Pokoli vígjáték című darabban.

John Malkovich eredetileg március 17-én mutatkozott volna be a budapesti közönségnek, de januári térdműtétét követően csak az orvosok által előírt pihenőidő letelte után léphet újra színpadra - tájékoztatták a szervezők az MTI-t pénteken. A közlés szerint március 25-én, vasárnap a Vígszínházban változatlan kezdési időpontban - 16 és 20 órakor - tartják meg az előadásokat, amelyekre a már megváltott jegyek érvényesek.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik szenzációja John Malkovich különös vendégjátéka lesz - mondta Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont ügyvezetője a programsorozatot beharangozó korábbi sajtótájékoztatón.  A világhírű amerikai filmszínész évek óta dolgozik Martin Haselböck karmesterrel kortárs operai projekteken. A Budapesti Tavaszi Fesztiválra a bécsi Ronacher Színházban 2009-ben bemutatott Pokoli vígjátékot (The Infernal Comedy) hozzák el.

A téma nem könnyű, a főhős, Jack Unterweger és a történet, a sorozatgyilkosságok valóságosak. Az osztrák férfi - aki egy amerikai katona és egy bécsi prostituált fia - a vádirat szerint 11 nőt gyilkolt meg, kilencet rábizonyítottak és életfogytiglani börtönre ítélték. Unterweger egy nappal az ítélethirdetés után felakasztotta magát a cellájában.
A darab írója és rendezője Michael Sturminger, két szoprán és egy színpadi zenekar kíséri Malkovichot. A produkció már bejárta egész Európát.


 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.