Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-12 14:15:00

Keresztény orvoskonferencia Marosvásárhelyen

A komplementer medicina helye a modern orvoslásban - tudományos bizonyítékok pro és kontra. Október 14-én háromnapos orvoskonferencia kezdődik a Bod Péter Diakóniai és Tudományos Központban.

A komplementer medicina szerint a szervezet képes saját energiájával önmagát meggyógyítani. Művelői, a természetgyógyászok nem egy-egy szervre, hanem a test és lélek egészére koncentrálnak. Egyidejűleg próbálja megszüntetni a betegség kémiai, mechanikai és lelki okait.

A marosvásárhelyi rendezvényre több, mint 15 helyi és külföldi előadót várnak a szervezők, hogy tisztázhassák a komplementer medicinával kapcsolatos kérdéseket. A meghívottak között van prof.dr.Réthelyi János pszichiáter a Semmelweis egyetemről, dr.Szatmári Szabolcs neurológus, előadótanár (MOGYE), dr.Szilágyi Marietta orvostörténész (MOGYE), dr.Pokornyi László biológus, dr Lorenzovici László, orvos-közgazdász és még sokan mások.

A konferencia célja az alternatív orvoslás pozitív és negatív oldalainak megvilágítása, illetve a fontosabb gyógymódok elhelyezése a szakterületeken belül. Szó lesz a placebo-effektusról, a beteg ember pszichés igényeiről, a hit gyógyító erejéről, egészségmegőrző praktikákról, gyógynövényekről, népi gyógymódokról is.

Bővebb információ a www.szentbalazs.ro címen található, ugyanitt tekinthető meg az előzetes programtervezet is.

 

Forrás: erdely.ma

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.