Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-10 17:00:00

KDNP: minden ország biztosítsa a különböző felekezetek békés egymás mellett élését

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) fontosnak tartja, hogy minden országban biztosítsák a különböző felekezetek békés egymás mellett élését.

A kereszténydemokraták egyúttal kinyilvánították, együtt éreznek a közelmúlt zavargásaiban életüket vesztett egyiptomi kopt áldozatok családtagjaival.

 „Elengedhetetlen, hogy az Európai Unió keresztény pártjai összefogjanak és közösen lépjenek fel a világ számos pontján tapasztalható vallásüldözés ellen, hiszen egyes riasztó adatok szerint minden ötödik percben megölnek egy keresztényt a hitéért” – olvasható a kisebbik kormánypárt hétfőn kiadott közleményében.

Mint írták, a KDNP osztozik a magyarországi kopt keresztény közösség gyászában. Utaltak arra, hogy a hagyomány szerint Szent Márk, Alexandria püspöke által alapított, mintegy nyolcmillió tagot számláló egyháznak augusztus óta Magyarországon is van saját temploma.

Kairóban vasárnap este legkevesebb 24 ember meghalt, és kétszáznál több megsebesült, amikor templomuk felgyújtása miatt feldühödött keresztények muzulmánokkal és biztonsági rendőrökkel verekedtek össze az állami televízió székházánál az egyiptomi főváros központjában.
Hétfőn újabb összecsapás robbant ki annál a kórháznál, ahol a vasárnapi erőszakos cselekmények halálos áldozatainak holttestét őrizték. Az összetűzés néhány órával azelőtt történt, hogy a kairói kopt keresztény katedrálisban megkezdődött volna az áldozatok tiszteletére tartandó gyászszertartás.

 

MTI

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.