Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-30 14:20:00

Kaltenbach: rendszeresen megtagadják a BKV-s fejlesztéseket

Az LMP fővárosi képviselőcsoportja arra szólította fel a Fideszt,hogy hagyják abba a BKV-s "kisded" játékokat.

Kaltenbach Jenő frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt a troli– és villamosbeszerzések ügyére utalva azt mondta, a kormányzat rendszeresen megtagadja azokat a fejlesztéseket a BKV-tól, amelyek az országnak nem kerülnének pénzbe, mert az unió finanszírozza, viszont ezeket az ügyeket felhasználja a fővárossal való szembenállások során.

Hozzátette, át kell alakítani a BKV teljes jegyrendszerét, a dugódíj bevezetésével kapcsolatban pedig olyan intézkedéseket kell végrehajtani, amelyek miatt megéri az autósoknak a közösségi közlekedésre váltani, és a díjat nem sarcként élik majd meg.

Somfai Ágnes, a párt képviselője hozzátette: rendezni kell a BKV normatív finanszírozását is, mert a fogyasztói árkiegészítésből 18 milliárdot nem fizetnek ki a BKV-nak. Ennek megoldására az LMP módosító javaslatot terjesztett be a parlamentnek – tette hozzá.

Kaltenbach Jenő az utcanév-változtatásokkal kapcsolatban nyújtott be előterjesztést. Elmondása szerint ebben azt kezdeményezi, hogy személynevek esetében tíz éven belül is csak rendkívüli esetben lehessen utcanevet megváltoztatni, erről meg kell kérdezni az ott élőket, és ha ők nem támogatják azt, akkor ne lehessen megváltoztatni az utca nevét.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.