Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-18 15:45:00

Jobbik: a kormány minden vagyonra ráteszi a kezét

A Jobbik szerint a megyei önkormányzati intézmények állami tulajdonba kerülésének a könnyebb privatizáció lehet a célja az IMF nyomására – jelentette ki Sneider Tamás keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: megdöbbentő, hogy az a Fidesz, amely az elmúlt 4 év MSZP-kormányzása alatt végig a megyék védelmét tűzte ki egyik feladatául, kormányra kerülve ezzel ellenkező lépésekbe kezdett. De lassan „megszokhatjuk, hogy mindenre, aminek vagyon a neve, arra a kormány ráteszi a kezét” – fűzte hozzá. Sneider Tamás szerint a miniszterelnök és a 19 megyei közgyűlési elnök között október 3-án aláírt megállapodás gyakorlatilag „minden vagyontárgyuktól megszabadítja és biodíszletté változtatja a megyeházákat”, ugyanis az intézményeik mellett feladataik 80 százalékát is elveszítik a megyék.

A Jobbik szerint ez arra lehet jó, hogy állami kézből sokkal könnyebb privatizálni intézményeket – például kórházakat, rendelőket –, mint önkormányzati tulajdonból. Sneider Tamás erre példaként az egri Markhot Ferenc Kórház esetét említette. A jobbikos képviselő emlékeztetett arra is, hogy az intézményátvétel bejelentése előtt a kormány tárgyalt az IMF képviselőivel is, „akik tudvalevő, hogy minden tanácsukban a privatizációt szokták hangoztatni”. A Jobbik szerint a két dolog egyértelműen összefügghet.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.