Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-08 14:36:00

Így bábáskodik a fiatalok felett a Fidelitas

A fiatalok jövőjéről szóló kezdeményezéseket tartalmazó ötpontos javaslatcsomagot fogadott el a Fidesz ifjúsági társszervezetének, a Fidelitasnak az országos választmánya.

A javaslatcsomagról Ágh Péter, az ifjúsági szervezet elnöke és Mihalovics Péter, a Fidelitas választmányának új vezetője kedden beszélt egy sajtótájékoztatón. Mihalovics Péter - aki egyben az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos – elmondta: javaslatuk öt témakört ölel fel, az érdekképviseletet, a konzultációt, a kommunikációt, valamint a felelősség és az egzisztencia kérdését.

A részletekről kifejtette: a Fidelitas országos választmánya elkötelezte magát egy nemzeti ifjúsági tanács felállításának támogatása mellett, álláspontjuk szerint ugyanis csak akkor lehet hatékony az ifjúságpolitika, ha az érintett civil szervezetek, érdekképviseletek hallathatják a hangjukat. Emellett folyamatos konzultációt szorgalmaznak, és kérik a kormányt, hogy a fiatalok véleményét „csatornázza be a konzultációs mechanizmusba”.

A javaslatok között szerepel egy olyan internetes platform létrehozása is, amely „az élet minden területére vonatkozólag információt és támogatás nyújt” a fiataloknak. A Fidelitas ezeken felül fontosnak tartja azt, hogy „értékközvetítő, magukat nemzeti létben definiáló ifjúsági mozgalmak alakuljanak”, ahogyan azt is, hogy a pályakezdők már az álláskeresést megelőzően releváns információkkal rendelkezzenek az aktuális munkaerő-piaci elvárásokról, ezért egy ennek megfelelő pályaorientációs rendszer létrehozását kezdeményezik – ismertette Mihalovics Péter.

Ágh Péter a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a Fidelitas – ahogyan az elmúlt másfél évben – a jövőben is a híd, a közvetítő szerepét akarja betölteni a fiatalok és a kormányzat között.
Az önköltséges egyetemi képzést és a felsőoktatásban az államilag finanszírozott helyek drasztikus csökkentését firtató újságírói felvetésre Mihalovics Péter azt válaszolta: többször is egyeztetett a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökével, majd hozzátette, úgy véli, a hallgatói képviseletek is látják azt, milyen helyzetben van a magyar és az európai gazdaság, és pontosan tudják, hogy a felsőoktatással kapcsolatban előkészítés alatt lévő döntések szükségszerűek, és középtávon a hallgatók érdekeit szolgálják.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.