Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-09 14:31:00

Huszonöt határsértő Ásotthalomnál

Kézi hőkamera segítségével huszonöt határsértőt fogtak el a határrendészek ma hajnalban Ásotthalom közelében; a 21 afgán és a 4 pakisztáni állampolgár feltehetően embercsempész segítségével jutott át a szerb-magyar határon.

Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a határsértők közül 13-an fiatalkorúnak vallották magukat feltehetően annak érdekében, hogy kedvezőbb elbírálásban részesüljenek.

A főhadnagy közlése szerint azonban a határrendészekben a bediktált születési adatok és a testi adottságok alapján felvetődött annak gyanúja, hogy a megadott életkorok valótlanok, ezért azonnali orvosi vizsgálatot kezdeményeztek, amely megállapította: valamennyi érintett 18 évesnél idősebb.

A sajtószóvivő hozzátette: az is kiderült, hogy két afgán állampolgár ujjlenyomata szerepel a nyilvántartásban, egy korábban elkövetett tiltott határátlépés miatt. A két afgán férfi ellen büntetőeljárás indult, míg a többi elfogott migráns kiutasítást előkészítő őrizetbe, a kiskunhalasi őrzött szállásra került.

 

MTI
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.