Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-08 14:46:00

Hurghadai tragédia: megérkezett a sérültek első csoportja

Leszállt a vasárnapi hurghadai buszbaleset sérültjeit szállító első repülőgép Budapesten kedden kora délután - erősítette meg az MTI értesülését Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője.

A sérülteket három mentőautóval szállították kórházba. A repülőgép nem sokkal délután fél kettő előtt érkezett meg a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es termináljához. Az MTI repülőtéren lévő tudósítója három mentőautót és egy tűzoltóautót látott, a sérülteket az MTI információi szerint a Péterfy Sándor utcai Kórházba szállították.

A Europ Assistance kedd este további hat könnyű sérültet és két fekvőbeteget hozat haza - közölte a társaság magyarországi ügyvezetője az MTI-vel. Kalmár László elmondta: a nyolc könnyebb sérültet szállító repülőgép kedden kora délután landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A sérülteket onnan három mentőautóval a Péterfy Sándor utcai Kórházba szállították, ahol valamennyiüket megvizsgálják. A továbbiak az orvosok véleményén múlnak majd.

A másik nyolc sérültet szállító speciális repülőgép kedd este, várhatóan nyolc és tíz óra között érkezik majd meg Budapestre. Így a Europ Assistance kedden összesen 16 sérült hazaszállításáról gondoskodik. A többi sérült kapcsán az ügyvezető azt mondta: nyilván lesznek könnyebb sérültek, akik menetrend szerinti járattal utaznak majd haza Magyarországra, de a Europ Assistance ezeket az utaztatásokat is segíti majd. Vannak viszont súlyosabb sérültek, akik nincsenek szállítható állapotban, az ő hazaszállításukról később döntenek.

A Generali Csoporthoz tartozó Europ Assistance az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: a társaság 25 fős speciális mentőrepülőgépet küldött Egyiptomba a magyar sérültekért, s már a helyszínen van egy szakértőjük is, hogy a sérülteknek és az kint rekedteknek azonnali segítséget nyújtson. Innsbruckból indították a speciális repülőgépet, amely útközben leszállt Budapesten, s innen magyar orvosokat és pszichológusokat vitt Hurghadába.

A vasárnapi balesetben 11-en vesztették életüket, 29-en sérültek meg.

A keddi nap történéseiről Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője délután sajtótájékoztatón számol majd be.

A Mindennapi.hu támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára. Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül. Kérjük, hívják a1752-es Nemzeti Segélyvonalat! Köszönjük.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.