Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-22 16:03:00

Gyurcsánynak ajtót mutatott az MSZP

Nem kötelező az MSZP tagjának lenni azoknak, akiknek ez folyamatos vívódást, vállalhatatlan kompromisszumot jelent - mondta Mesterházy Attila a szocialista frakció csütörtöki rendkívüli ülése után újságíróknak.

A pártelnök-frakcióvezető meggyőződése szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform az MSZP-ből való távozásának forgatókönyvét készíti elő és a megfelelő alkalmat keresi erre. Véleménye szerint ez tisztességtelen, ha Gyurcsányék csakugyan menni akarnak, mielőbb meg kell tenniük.

Ugyanakkor hangsúlyozta, a frakcióülésen nem hoztak határozatot azzal kapcsolatban, hogy a volt kormányfő vezette tömörülés kezdeményezte, a listán mandátumot szerzett szocialista politikusok adják vissza mandátumukat, és annak fenntartásáról vagy megvonásáról, illetve új képviselő megbízásáról a párttagok dönthessenek. Mint mondta, aki vissza akarja adni a mandátumát, bármikor megteheti.

Mesterházy Attila közölte: a frakcióülésen felszólította a képviselőcsoport tagjait, hogy tartózkodjanak a belső viták nyilvánosság előtti megtárgyalásától. Aki nyilvánosan támadja az MSZP-t, kárt okoz és Orbán Viktor forgatókönyvét hajtja végre - jelentette ki.

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.