Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-14 13:22:00

Gyengült a forint, történelmi csúcson a jen

Gyengült a forint hétfőn délelőtt, az euró 315 feletti, a 2009 márciusi csúcsot megközelítő árfolyamra emelkedett, a jen pedig új árfolyamcsúcsot állított be.

Az eurót hétfőn délelőtt tíz óra után két és féléves csúcson, 315,75 forinton jegyezték, 1,84 forinttal a 2009 március eleji 317,59 forintos csúcs alatt. Az euró pénteken este még 310 forint körül forgott. 

A svájci frank jegyzése 255 forint fölé emelkedett hétfőn délelőtt, szemben a péntek esti 250-es jegyzéssel. A dollár árfolyama délelőtt 230,62 forint volt, míg pénteken este még 226 forint környékén állt. A japán jen hétfőn új történelmi rekordot ért el a forinttal szemben 3 forintos árfolyamon. Péntek este 2,9258 forinton állt a japán jen. 

Pénteken késő délután Fitch Rating hitelminősítő negatívra rontotta a magyar szuverén adósbesorolás kilátását, szombaton pedig a Standard & Poor's hitelminősítő figyelő listára helyezte a magyar „BBB-” besorolást a rontás lehetőségével, amit a piac a küszöbön álló leminősítésre utaló jelzésként értékelt. Elemzői vélemények szerint a két hitelminősítői lépés együttesen már tartós hatást gyakorolhat a forint árfolyamára.

 

mti


 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.