Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-31 11:39:00

Gazdátlan a CET, a beruházó feljelentést tesz

Felmondta a Fővárosi Önkormányzattal kötött szolgáltatási szerződését a Duna-parti CET kulturális központ beruházója, a Porto Investment.

A beruházó szerdai közleményében a főváros által elkövetett súlyos szerződésszegéssel indokolta a megállapodás felmondását. Az elmúlt hónapok törvénytelenségei, súlyos szerződésszegései és a városvezetés cinikus, a projekt megvalósítását akadályozó magatartása nem méltó egy világvároshoz – írták. A Porto szerint törvénytelenül hívták le a bankgaranciát, jogtalanul érvényesítettek ebből a késedelmi kötbért és elijesztik a bérlőket olyan hajmeresztő ötletekkel, mint a bánatpénz. A szerződés felmondása után a Fővárosi Önkormányzatnak hatvan nap áll a rendelkezésére, hogy a súlyos szerződésszegéseit megszüntesse. Ha nem teszi, akkor több mint tízmilliárd forintot kell fizetnie a hitelező banknak és a fejlesztőnek – áll a közleményben.

A Porto Investment a projektben résztvevő összes fél és a Fővárosi Önkormányzat érdekeinek védelmében a napokban újabb büntetőfeljelentést tesz különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja és különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletének gyanúja miatt – közölték. A feljelentéssel kapcsolatban elmondták, hogy a Fővárosi Önkormányzat az elmúlt hónapokban CET ügyben mutatott eljárása, magatartása feltételezhetően komoly anyagi károkat okozott és okoz magának az önkormányzatnak és természetesen a beruházónak, illetve a kivitelezésben résztvevő vállalkozásoknak. Az önkormányzati oldalról tapasztalt szerződésszegő magatartásért és ennek esetleges anyagi következményeiért való felelősséget és a felelősök személyét meg kell állapítania az illetékes hatóságnak.

A Porto Investment hangsúlyozta, hogy ekkora léptékű projektnél csúszások mindig előfordulnak, de a CET áll és már rég üzemelne, ha a Tarlós István főpolgármester úr által a projekthez állított csapat nem gáncsolná el az átadást úton-félen.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.