Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-12 11:40:00

Franciaország kitart Görögország euróövezeti tagsága mellett

Eric Besson francia ipari és energiaügyi miniszter szerint "mindent meg kell tenni" annak érdekében, hogy Görögország az euróövezet tagja maradjon.

Eric Besson a francia RMC rádióállomáson hétfőn sugárzott interjúban azt mondta, hogy az európai szolidaritás szempontjából alapvető Görögország megsegítése, illetve euróövezeti tagságának a fenntartása. A francia miniszter ugyanakkor sürgette Athént, hogy hozzon további intézkedéseket államháztartási hiányának és államadósságának a csökkentésére.

Philipp Rösler német gazdasági miniszter a Die Welt című lap hétfői számában arról beszélt, hogy "az euró stabilizálása érdekében többé nem létezhetnek tabuk, beleértve szükség esetén Görögország rendezett államcsődjét is, ha megvannak hozzá a szükséges eszközök."
Rösler rámutatott továbbá: "a görög kormány tisztában van azzal, hogy csak abban az esetben kap újabb támogatást, ha további reformokat hajt végre".

Az euróövezet vezetői már megállapodtak az újabb, második mentőcsomagról Görögországnak, de cserében elvárják Athéntól, hogy odahaza pénzügyi téren tegyen további komoly lépéseket.
 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.