Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-20 13:08:00

Fideszes önkormányzat tiltakozik a kormány döntése ellen

Nógrád megye fideszes vezetése elfogadhatatlannak tartja, hogy az üzleti célú szálláshelyek fejlesztését célzó pályázat kizárja a nógrádi pályázókat.

Becsó Zsolt (Fidesz), az önkormányzat elnöke szerint a csütörtökön egyhangúlag meghozott határozatot eljuttatják a nemzetgazdasági miniszterhez, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkárához, valamint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez (NFÜ).Ismertette: a pályázati felhívás tervezetében még Nógrád megye egész területe új szálláshelyek fejlesztésére kijelölt területként szerepelt, az NFÜ azonban megváltoztatta a feltételeket, a beépített paraméterek pedig kizárják a lehetőségekből a nógrádiakat.

Eszerint olyan településen fejleszthetnek új szálláshelyet, ahol legalább 15 ezer, üzleti célú szálláshelyen eltöltött vendégéjszakát regisztráltak; ahol már legkésőbb 2010-től bevezették az idegenforgalmi adót; ahol olyan attrakció, vonzerő működik, amelynek látogatottsága elérte az 50 ezres látogatószámot 2010-ben.

A vendégéjszakák tekintetében mindössze Salgótarján és Bánk, míg a látogatószámot nézve csak Hollókő és Ipolytarnóc felelne meg a feltételeknek - mondta Becsó Zsolt, hozzátéve: nem biztos, hogy célszerű és szakmailag megalapozott a látogatóturizmus egyedüli figyelembevétele, Nógrád megyében leginkább az üzleti turizmus az, amely nincs kiszolgálva minőségi szálláshellyel. Példaként Balassagyarmat környékét említette, ahol a multinacionális cégek önmagukban biztosítani tudják egy színvonalas panzió kihasználtságát.

 

MTI


 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.