Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-12 16:15:00

Évente húsz tó szárad ki Kínában

Évente húsz természetes tó szárad ki Kínában - hangzott el egy hétvégi környezetvédelmi fórumon a kelet-kínai Nankingban (Nanjing).

Az elsődleges okok között az éghajlatváltozást és az emberi beavatkozásokat nevezték meg a tavak helyzetéről rendezett országos szakmai fórumon. Elhangzott az is: az élővizek minősége egyre romlik, gondot jelent az üledékek nagy mennyiségű halmozódása, csökken a vizes élőhelyek területe, pusztulnak a vízi élőlények.

A kelet-ázsiai országban körülbelül 24 ezer természetes tó található, amelyek összesen 83 ezer négyzetkilométernyi területet fednek le. A szakemberek szerint fontos szerepük van, illetve lenne az ökológiai egyensúly fenntartásában, különösen is az árvizek megelőzésében és a szárazság okozta károk csökkentésében.

A tavak öngyógyító képessége nem elegendő ahhoz, hogy az emberi beavatkozások okozta károkat "túléljék" - állapították meg a vészharangot kongató szakemberek a találkozón, amelyen a 800 meghívott között jelen volt a vízforrások minisztériumának első számú vezetője is. Csen Lej (Chen Lei) kormányzati támogatást ígért a helyzet javítására.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.