Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-12 19:00:00

Evangélikusok: rendeződő ingatlanügyek

Lezárult a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) által visszaigényelt ingatlanok tulajdonjogi helyzetének rendezési folyamata - közölte az egyház sajtószolgálata szerdán az MTI-vel.

Lezárult a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) által visszaigényelt ingatlanok tulajdonjogi helyzetének rendezési folyamata – közölte az egyház sajtószolgálata szerdán az MTI-vel.
Mint írták, Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és Fedor Tibor, a KIM egyházi kapcsolatok titkárságának főosztályvezető-helyettese szerdán a békéscsabai kormányhivatalban találkozott Gáncs Péter evangélikus elnök-püspökkel és Helfrich Péterrel, a MEE országos irodája ingatlanrendezési osztályának vezetőjével.

A közleményben felhívták a figyelmet: noha az evangélikus egyházzal történt utolsó egyeztetés a kormányzat részéről szerdán volt, „a közvetlen megállapodások azonban egyes ügyek tekintetében még egészen december 31-ig folytatódnak”. A kormány szándéka szerint december elején a Parlamentben konferenciát rendeznek a folyamat ünnepélyes lezárásaképpen – mutattak rá.

 

MTI

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.