Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-16 11:00:00

Elvették házukat: reklamál a népirtó politikus családja

Egy belgrádi bíróság elvette Slobodan Milosevic néhai szerb és jugoszláv elnök családjától belgrádi házát – írja csütörtökön a belgrádi sajtó.

Több lap is hírt ad internetes változatában arról, hogy hosszú évekig tartó pereskedés után a belgrádi főbíróság úgy döntött: törli az elhunyt államfő örököseinek - feleségének, fiának és lányának - bejegyzett tulajdonjogát a belgrádi villanegyedben, Dedinjén található házra.

Slobodan Milosevic 1999. júliusában mindössze 5000 német márkáért vette meg az államtól a 95 négyzetméteres házat. A bíróság szerint a per tárgyát képező ingatlan jelenlegi piaci értéke sokszorosa az akkori vételi árnak, 120 ezer euróra rúg. A bíróság szerint Slobodan Milosevic jogosulatlanul tett szert a házra, mivel volt már a tulajdonában egy dedinjei luxusingatlan, amelyet az államtól vásárolt.

A bíróság kötelezte a családtagokat a perköltségek megfizetésére: 15 napon belül 528 ezer dinárt kell kifizetniük. A döntés nem jogerős, az örökösök fellebbezhetnek.

Slobodan Milosevic felesége, Mirjana Markovic és fia, Marko ellen Belgrád évekkel ezelőtt nemzetközi körözést adott ki. Mindketten 2006-ban politikai menedékjogot kaptak Oroszországban. Az özvegyet hivatali visszaéléssel, a fiát pedig ellenzékiek bántalmazásával vádolják.

 

(mti)


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.