Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2010-12-21 13:41:00

Elfogadták az új médiatörvényt, elhallgatott a Kossuth Rádió

Leragasztott szájjal tiltakozott az LMP a médiatörvény elfogadása ellen. A parlament kétharmados többséggel, 256 igen, 87 nem szavazattal elfogadta a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényt. A Cser-Palkovics András, Rogán Antal és Menczer Erzsébet fideszes képviselők által jegyzett törvénytervezet legjelentősebb újítása, hogy az internetes hírportálokat is ellenőrzés alá vonja a rádiók és a televíziók mellett.

A törvény hatályba lépését követően a tartalmi kérdésekkel foglalkozó Médiatanács több tíz milliós büntetéseket vethet ki a jogsértő újságokra és hírportálokra, illetve százmilliókra bírságolhatja a kereskedelmi rádiókat és tévéket. Emellett teljesen új alapra fekteti a közszolgálati médiumok irányítását és finanszírozását.

Néhány órával a törvény elfogadását követően a Kossuth Rádió műsorvezetője, Mong Attila az elfogadott médiatörvényre reagálva egy perces néma csönddel tiltakozott. A 180 perc című műsor vezetője a médiattörvény kritikája miatt tartotta 1 perces adásszünetét. A rádióst néhány órával az akcióját követően felfüggesztették a műsorvezetés alól.


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.