Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-27 17:42:00

Elbocsátották a köztévés sztrájkolókat

Azonnali hatállyal, rendkívüli felmondással szüntette meg kedden Nagy Balázs Péter (Nagy Navarro Balázs) és Szávuly Aranka munkaviszonyát az MTVA – írja a mandiner.hu.

Az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) közleménye szerint az érintettek „több mint két hete tartó demonstrációjuk során folyamatosan provokálják a munkáltatót. Tudatosan jogszabályellenes magatartásukkal, tevékenységükkel megsértették a Médiatörvény és a Munka Törvénykönyve vonatkozó szabályait, politikai szerepvállalásukkal pedig semmibe vették a Közszolgálati Kódex előírását, mely szerint politikai ügyekben közéleti szereplést nem vállalhatnak, a nyilvánosság előtt véleményt nem nyilváníthatnak”.

Az Alap szerint Nagy Navarróék „nem hagytak más lehetőséget a munkáltató számára”, mint hogy éljen a rendkívüli felmondás munkajogi eszközével – írja a mandiner.hu. Nagy Navarro Balázs a hvg.hu-nak elmondta: a sztrájkolók nem vették át a rendkívüli felmondásról szóló iratokat. Szerinte a rendkívüli felmondással az MTVA-nak lehetősége van az éhségsztrájkolók esetleges eltávolítására. Nagy Navarróék ugyanakkor mindezek után is folytatják az akciójukat, az MTVA módszereit pedig a Gestapóhoz hasonlították.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.