Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-09 11:30:00

Egymásért Alapítvány: házi őrizetben a kémbotrányba is keveredett alapítója

Házi őrizetbe került J.Róbert, az Egymásért Alapítvány alapítója– írja meg nem erősített információkra hivatkozva a Népszabadság. A férfi neve a kémbotrány kapcsán is sokszor szóba került.

Az illetékes bécsi bíróság megszüntette a gyanúsított kiadatási letartóztatását és elrendelte házi őrizetet. J. Róbertet egyébként Magyarországon az orosz befektetők strómanjaként ismerik, ugyanis a gyanú szerint milliárdos tételben adott el és vásárolt Mol- részvényeket.

Ugyancsak a Népszabadság írja, hogy J. Róbert jelenleg bécsi lakásában tartózkodik és várja ügyében a döntést. A gyanúsított lábára adóvevőt helyzetek, így gátolva meg az esetleges szökési kísérletet. J. Róbert az Egymásért Egy-másért Alapítvány gyanús ügyletei és a kémbotrány kapcsán is felmerült. A férfit egy éve fogták el a schwechat-i repüléteren, J. Thaiföldre utazott volna vissza.

A Magyar Nemzet korábban arról számolt be, hogy J. Róbert milliárdos tételben károsította meg a magyar államot, amikor orosz tőkéből vásárolt milliárdos nagyságrendben MOL- részvényeket magyar állampolgárok nevére, majd azokat visszapasszolta az orosz befektetőknek.

 

–mi–

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.