Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-01 12:30:00

Demján a gazdagok morális kötelességéről

A kormány által adott adókönnyítést egy időre fel kellene függeszteni, mert a külső körülmények megváltoztak – mondta a vállalkozó a Kossuth Rádiónak

Az elmúlt négy évben összesen 19 ezer gyermek kapott támogatást Demján Sándor kétmilliárd forintos alapítványától. Az ismert vállalkozó a Kossuth Rádió reggeli műsorában a gazdagok morális kötelességének mondta a szegény gyermekek megsegítését, és szeretné, ha mások is követnék példáját.

A Demján-alapítvány támogatására Nyírbátor és Encs térségében az önkormányzatnál lehet pályázni. Az üzletember külön értéknek tartja, hogy több száz önkéntessel dolgozik az alapítvány, amely mindössze 3-5 százalékos rezsiköltséggel működik.

Demján Sándor egyetért azzal, hogy szolidaritási adót fizessenek a magasabb jövedelműek. A vállalkozó a 180 percben azt mondta, hogy egyik kezdeményezője volt a javaslatnak. A Vállalkozók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke szerint a kormány által jó szándékúan adott adókönnyítést egy időre fel kellene függeszteni, mert a külső körülmények megváltoztak.

 

(MR1)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.