Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-05 14:19:00

Családokért aggódott a Szentatya a lóversenypályán

A családi értékektől való elfordulás riasztó mértékére hívta fel a figyelmet a pápa, egyben arra szólított fel, hogy törvényekkel segítsék a házaspárokat a születések vállalásában és a nevelés költségeiben.

XVI. Benedek - látogatásának második napján - négyszázezer ember előtt mutatott be szabadtéri misét a zágrábi lóversenypályán. A katolikus egyházfő "pápamobilon" érkezett, amely a sorok között hirtelen megállt és a pápa két gyermeket vett ölébe, akiket megáldott. A mise kezdetén azzal fordult a hívekhez az egyházfő, hogy tanítsák gyermekeiket imádkozni, vezessék őket az egyházhoz.


Anyagi, állami családtámogatást is szorgalmazott

– Sajnos, kénytelenek vagyunk elismerni azt a tényt, hogy a vallástól való elfordulás Istennek az életből történő kizárásához, a családi értékek növekvő felbomlásához vezet, különösen Európában - mondta. A katolikus családokat arra figyelmeztette, hogy ne engedjenek a vallástól való elfordulásnak. Arra szólított fel, hogy olyan törvények szülessenek, amelyek anyagilag támogatják a családokat a gyermekek vállalásában és oktatásában. Felemelte szavát a művi terhességmegszakítás, a házasságkötés nélküli együttélés és a mesterséges születésszabályozás ellen.

A szertartás végén a pápa többek között magyarul is megáldotta a híveket.A pápa látogatása rendkívüli biztonsági intézkedések mellett zajlik a horvát fővárosban. Négyezer rendőrt vezényeltek az utcákra, a levegőben öt helikopter folytat járőrözést. A belvárosban ötven méterenként állnak rendőrök. Szombaton a hatóságok 24 külföldit és néhány helybelit állítottak elő, mindannyijukat később szabadon engedték.


MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.