Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-18 15:15:00

Bezárásra kényszerül a Levegő Munkacsoport

A Levegő Munkacsoport kénytelen bezárni Környezet Tanácsadó Irodáját, mert elfogytak a működtetés forrásai – közölte a környezetvédelmi szervezet az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint az iroda működésének 16 éve alatt több mint 27 000 ügyben adott segítséget a hozzá fordulóknak.

Az irodát 7 millió forintból működtette a civil szervezet. Sokáig pályázatokból és célzott támogatásból biztosították a forrás túlnyomó részét, de az utóbbi két évben már egyik forrás sem működött, a tartalékok pedig mostanra elfogytak.


A szakminisztériumi és egyéb civil alapok kiürültek, az adományozók, támogatók a válságra hivatkozva visszavonultak, így az ingyenes civil szolgáltatásként nyújtott környezeti tanácsadás finanszírozhatatlanná vált – hangsúlyozza a közlemény.

Az irodához befutó ügyek alapján a Levegő Munkacsoport számos jogszabály-módosítást kezdeményezett, amelyek hatályba lépve ma már a lakosságot és a környezetet védik.

A Levegő Munkacsoport elkötelezett tanácsadói önkéntes munkában, napi négy órában még decemberig fogadják a lakossági megkereséseket. Egyelőre nem adták fel teljesen, bíznak új támogatók fellépésében, új pályázati lehetőségekben, ha azonban „nem következik be egy kedvező fordulat, az új évre végleg bezár a legnagyobb hazai lakossági környezeti tanácsadó iroda”.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.