Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-16 17:00:00

Ajándékosztás az elhunyt katonák gyermekeinek

Karácsonyfa díszítés, a Honvéd Együttes műsora és ajándékok is várták az elhunyt katonák gyermekeit a Stefánia Palotában pénteken rendezett karácsonyi ünnepségen Budapesten.

"Közösséghez tartozni felemelő érzés, különösen nagy megtiszteltetés akkor, ha a közösség tagjai a haza szolgálatára esküdtek. E magasztos hivatás olykor áldozatot is követel, és nem csak azoktól, aki a honvédség kötelékében állnak, hanem családtagjaiktól és rokonaiktól is. E közösség tagjai felelősséget éreznek, és felelősséggel tartoznak társaik iránt" - mondta Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége a szolgálati kötelmekkel összefüggő baleset következtében elhunyt katonák gyermekeinek rendezett karácsonyi ünnepségen.

Hozzátette: a tavalyi karácsonyi ünnepségen megfigyelte, milyen összetartó közösség ez, s hogy a honvédség vezetői, munkatársai milyen szeretettel fogadják a vendégeket. "Az együttlét, a közös ünneplés lélekben mindenkit megerősít, jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül. Jóban és rosszban is számíthatunk valakire, aki megpróbál enyhíteni fájdalmunkon, könnyíteni a terheken, aki vigaszt és reménységet nyújt, segítő kezet."

Az ünnepségen részt vevő családok megtekintették a Honvéd Együttes műsorát, majd a közel 30 gyerek átvehette személyre szóló ajándékát. Volt, aki szánkót kapott, más mikroszkópot, de szerepelt az ajándékok között egyebek mellett mp3 lejátszó, könyv, távcső, DVD és mini hi-fi torony is. Az ajándékok mellett 50-50 ezer forint értékben étkezési utalványt is átvehettek a családok.

Az eseményen részt vett Hendéné Stiber Szilvia, Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, Bozó Tibor dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke, Szegő László dandártábornok, a köztársasági elnök főhadsegédje.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.