Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-08 16:45:00

A pükösdi egyház is ökumenikus

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa rendes tagjai közé választotta a Magyar Pünkösdi Egyházat.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) hat esztendőre Steinbach József református püspököt választotta elnökévé, a MEÖT főtitkára Fischl Vilmos evangélikus lelkész lett; a csütörtöki évi rendes közgyűlés elfogadta Szebik Imre elnök és Bóna Zoltán főtitkár cikluszáró beszámolóját - közölte a szervezet az MTI-vel.

A közgyűlés egyhangúlag a MEÖT rendes tagjai közé választotta a Magyar Pünkösdi Egyházat, valamint együttműködő tagjai sorába a Keresztény Vasutasok Egyesületét és az Aliansz - Magyar Evangéliumi Szövetséget - írták a közleményben.

Az ülés részvevői tájékoztatót hallgattak meg a Reménység Fesztivál elnevezésű evangelizációról, amelyet Franklin Graham lelkész 2012. június 1-3. között tart a Papp László Budapest Sportarénában.

A testület levélben köszönte meg a Kopt Ortodox Egyháznak a magyar turistacsoport egyiptomi tragédiájakor kifejezett testvéri részvétet. A levélben egyebek mellett azt írták: A MEÖT "közössége Isten iránti hálával mond köszönetet a Kopt Ortodox Egyház főpásztorának és egész közösségének azért az imádságos együttérzésért, amelyet a magyar turista buszbaleset áldozataiért és a hozzátartozók fájdalmának enyhítéséért fejezett ki".

A közgyűlésen a szervezetben együttműködő egyházak "krisztusi összetartozásának megbonthatatlanságát" nyilatkozattal erősítették meg. Úgy fogalmaztak: a MEÖT "továbbra is nyitva áll mindazok előtt, akik (...) a nekünk fölajánlott bűnbocsánatot és üdvösséget, s eziránti hálájukat az Isten által teremtett világ javának szolgálatában fejezik ki".

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.