Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-16 13:30:00

A német katolikus egyház folytatja a szexuális zaklatások kivizsgálását

A német római katolikus egyház kiterjeszti a pedofil papok utáni kutatást 1945-ig visszamenően. Alaposan kivizsgálja az egyházmegyék feljegyzéseit, hogy feltárják a szexuális zaklatások korai jeleit, és segítenek az újabb esetek megelőzésében, írja a BBC.

A Német Püspöki Tanács indította el a nyomozást, egy bűnügyi kutató és egy csapat pszicháter segítségével. A tanács felkérte őket, hogy állítsák össze a meglévő ügyeket, körvonalazzák a feltételezett elkövetőket és tekintsék át a megelőzés irányelveit.

- Ki akarjuk nyomozni az igazságot, ami lehet hogy ott rejtőzködik feltáratlanul az elmúlt évtizedek feljegyzéseiben -idézte a csoport Stephan Ackermann püspököt, a szexuális zaklatások kivizsgálásának felelősét.  Tavaly a katolikus papok szexuális zaklatásainak lelepleződési hulláma indult el Németországban, egy elit jezsuita középiskolában történtek napvilágra kerülésével. A Püspüki Tanács elnöke, Robert Zollitsch érsek bocsánatot kért több mint 100 áldozattól 2010 februárjában, miután a német születésű XVI. Benedek ezt a fajta bántalmazást „szörnyű bűnnek” nevezte.


-mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.