Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-05 12:57:00

A magyar soros elnökség hivatalos értékelése

A Magyar Néppárti Képviselőcsoport sajtóközleménye szerint a magyar soros elnökség sikerre vitte programját. Az MTI-nek eljuttatott közleményük szerint kiváló teljesítmény, kiemelkedő sikerek, jelentős előrelépések, fontos döntések – az Európai Parlament mérsékelt erői e szófordulatokkal jellemezték a magyar soros elnökség munkáját a mai strasbourgi plenáris ülésen, megerősítve Európa vezető politikusainak korábbi véleményét.

A hozzászólók méltatták az európai gazdaság, az euró valamint a költségvetési fegyelem megerősítése érdekében, többek között az európai gazdasági kormányzás kérdésében valamint az első Európai Szemeszter koordinálásában tett rendkívüli elnökségi erőfeszítéseket. Szintén elismerően szóltak az energiapolitika, a kohéziós politika, a Közös Agrárpolitika és más közösségi politikák terén tett előrelépésekről. A felszólaló politikusok üdvözölték az első uniós szintű Roma keretstratégia és a Duna-stratégia megszületését, Horvátország csatlakozási tárgyalásainak lezárását, valamint Románia és Bulgária schengeni csatlakozása kérdésében hozott pozitív döntést.

Bár néhány baloldali képviselő igyekezett beárnyékolni az elnökség teljesítményét, az elért sikerek és az elismerő nyilatkozatok egyértelműen bizonyítják, hogy a magyar kormány lejáratását célzó baloldali kísérletek kudarcot vallottak. Elfogadhatatlan a magyar szocialista EP-delegáció magatartása, amely az elmúlt fél évben az elnökség támogatása helyett pártpolitikai okokból az ország elleni alaptalan lejárató akciók gerjesztésén munkálkodott – így a sajtóközlemény.

mi, MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.