Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-22 19:45:00

A leggazdagabb nemzet

1956 Kelet-Európa leggazdagabb nemzetévé, a szabadság nemzetévé tette Magyarországot – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.

A miniszterelnök-helyettes az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából a köztársasági elnök által, a miniszterelnök megbízásából adományozott Nagy Imre Érdemrendek, valamint az 1956-os Emlékérmek és Emléklapok átadása előtt beszélt a forradalomról.

Október 23-a az élet győzelme volt a halál felett, 1956 hőseinek köszönet és hódolat jár az egész nemzet nevében – mondta Navracsics Tibor. A miniszterelnök-helyettes a történelmi zászlók bevonulása után átadta a kitüntetéseket. A köztársasági elnök összesen 36 embernek adományozott Nagy Imre Érdemrendet, 1956-os Emlékérmet és 1956-os Emléklapot. A kitüntettek közül ketten már elhunytak, egy díjazott pedig betegség miatt nem tudott részt venni az ünnepségen ezért díjaikat hozzátartozóik vették át. Néhány díjazott később veszi át kitüntetését.

A kitüntetések ünnepélyes átadásán részt vett – mások mellett – Boross Péter volt miniszterelnök, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is.
 

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.