Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-09 14:30:00

A közszolgák életpályáját egységesítené a kormány

A Magyar Nemzet birtokába került előterjesztés szerint 140 ezer közszolgálati dolgozó életpályáját egységesítené a kormány. A differenciált fizetés, lakhatási támogatás és kedvezményes üdülési lehetőség  is szerepel az iratban– írja a szombati Magyar Nemzet. A napilap úgy tudja, hogy 2013-tól a közszolgálatban is átállnának az úgynevezett munkakörlapú rendszerre, és négy fő karrierút bevezetését is javasolják az előterjesztésben: eszerint lennének a katonák (végrehajtás), mérnökök (tervezés), ügyvédek és vezetők. A karriercsoportokon belül további kettő- négy fokozatot is létrehoznának.– írja a Magyar Nemzet. Az előterjesztés leszögezi: ez korántsem a végleges határozat, csupán kiindulópontként szolgálhat a továbbiakhoz.

A javaslatban egyébként teljesítményarányos díjazást vezetnének be, figyelembe vennék az adott munkakör értékét az adott szervezetben, a szeolgálati időt és az éves teljesítményt is. A lap a továbbiakról azt írta, hogy 2014 után azt is megvizsgálnák, hogyan lehetne összekapcsolni az illetményrendszer alapját képező illetményalap összegét a makrogazdasági tényezők (GDP, államadósság, infláció) alakulásával. 

A közigazgatás munkaerő– igényét elsősorban belső körökből pótolnák, és csak akkor lennének felvételek, ha ez belülről vagy a tartalékállományból nem pótolható. Igyekeznének vonzóvá tenni a közszolgáltai hivatást, annak ellenére is, hogy korlátozott lenne az anyagi elismerés. Családbarát munkahelykben, „fecskeházakban” és kedvezményes üdülésekben gondolkodnak, de a kutatói céljuttatás gondolatával is kacérkodnak– írja szombati számában a Magyar Nemzet.

 

–mi, Magyar Nemzet–

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.