Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-04 14:05:00

A Jobbik szerint őket másolja a kormány

A Jobbik szerint a kormány „jobbikos programpontok másolásával lohol” utánuk.

Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nem a másolás ellen van kifogásuk, hanem annak minősége miatt, a kormány ugyanis csak félmegoldásokat alkalmaz. Példaként említette a politikusi álláshalmozás tiltását és a „kommunista funkcionáriusok luxusnyugdíjának” ügyét is.

Előbbivel kapcsolatban a Jobbik már az új alkotmányban is rögzítette volna, hogy országgyűlési képviselő nem lehet polgármester, közgyűlési elnök, vagy önkormányzati képviselő. Ezt akkor a kormánytöbbség nem támogatta, azonban az új önkormányzati törvényben már szerepel, hogy polgármester nem lehet országgyűlési képviselő és fordítva.

A második esetben a kormánytöbbség szintén többször napirendre sem vette a jobbikos javaslatot, ám néhány héttel ezelőtt előállt a sajátjával, azonban ebben az esetben is csak félmegoldást kezdeményez a Fidesz – mondta Novák Előd. A jobbikos politikus szerint ugyanis a kormánypárti javaslatnak nem célja a múlt teljes feltárása és például az ügynöklisták megismerése.

Novák Előd szerint a Jobbik - folyamatos erősödésének hatására – mára a kormányzó erők legerősebb kihívója lett, azonban jobban örülnének, ha az ellenzéki programpontokat pontosan vennék át és úgy támogatnák.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.