Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-21 22:07:00

A házasság lehet jó is

A Szombathelyi Székesegyházban július 2-án összefonódik a Liszt-év és a Magyar Püspöki Konferencia által az idei évre meghirdetett Családok éve – mondta el kedden a vasi megyeházán tartott sajtótájékoztatóján Veres András szombathelyi megyéspüspök. A szombathelyi egyházmegyében erre a napra összehívták azokat a házaspárokat, akik idén ünneplik házasságuk jubileumát, ennek a találkozónak a zárásaként, a Liszt-évhez is kapcsolódva mutatják be Liszt Ferenc Krisztus oratóriumát a Savaria Szimfonikus Zenekar, énekkarok és szólisták közreműködésével.

Az a célunk a találkozóval, hogy felmutassuk a világ felé a családév kapcsán, hogy a házasság ma is létező és élhető közösség, vannak, akik már sok éve ebben a közösségben élik életüket, találják meg a boldogságukat – fűzte hozzá a püspök. Szavai szerint a házasság vállalására való biztatás társadalmi ügy is lehet, hiszen napjainkban, amikor sok fiatal bátortalan, nem meri magát elkötelezni a családi életre, fontos megmutatni, hogy vannak, akik boldogan élnek és kiteljesednek a házasságban.

Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója elmondta: az eredetileg több mint három órás mű két órásra rövidített változatát adják majd elő négy szólista és kórus közreműködésével. A szimfonikus zenekart Vashegyi György vezényli, közreműködik a Budapesti Stúdió Kórus a Honvéd Férfikarral kiegészülve. A sajtótájékoztatón Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott egyaránt a rendezvény támogatása mellett kötelezte el magát és annak fontosságát hangsúlyozta.

mti
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.