Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-21 11:00:00

A fagy ellenére rengeteg határsértő próbál Magyarországra jutni

A hideg időjárás miatt ugyan csökkent az illegális migráció a déli határszakaszon, de szerdára virradó éjszaka az erős fagy ellenére is huszonnyolc ember, köztük tizenegy gyermek próbált meg Magyarországra jutni Szeged közelében – közölte a rendőrség az MTI-vel.

Kedden sötétedés után egy helyi lakos figyelt fel Röszke külterületén egy idegenekből álló csoportra, amelynek tagjai egy tanya mögött bújtak el – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A helyszínre érkező rendőrök két indiai és három pakisztáni állampolgárt fogtak el. A határsértők mindegyike korábban is próbált Magyarországra jutni, mind az öt ember ellen beutazási és tartózkodási tilalom volt érvényben ezért ellenük büntetőeljárás indult – közölte a százados.

Később a széksósi főcsatornát követve gyalogolt egy kilencfős csoport az ország belseje felé. A stabil hőkamera jelzése alapján a rendőrök elfogták a két család tagjait, köztük négy gyermeket. Az egyik férfiról szintén kiderült, hogy korábban már tetten érték a magyar rendőrök határsértés közben – tudatta a szóvivő.

Szerda hajnalban Röszke külterületéről egy tizennégy fős csoportot állítottak elő a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. Az afgán állampolgárok szintén a zöldhatáron keresztül léptek a schengeni övezet területére és a hőkamera segítségével fogták el őket a rendőrök. A csoport tagjai között hét gyermek volt. A 28 határsértőt a magyar hatóságok őrizetbe vették, ellenük eljárás indult.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.