Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-19 10:45:00

Állami televízióban „mutatkozott be” a kém

Irán bemutatta vasárnap este az állami tv-ben azt az embert, akit előző nap tartóztattak le azzal a váddal, hogy kémkedni akart az iszlám köztársaságban az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megbízásából.

A fiatal férfiról azt mondták, Amír-Mirsza Hekmati a neve, és hogy az Egyesült Államokban, Arizona államban született iráni származású amerikai állampolgár. A férfi belemondta a kamerába, hogy a CIA ügynöke, az amerikai haderő afganisztáni és iraki támaszpontjain kapott kiképzést, mielőtt Iránba küldték azzal a feladattal, hogy épüljön be az iráni titkosszolgálatba.

Az iráni hírszerzési minisztérium közlése szerint a titkosszolgálatok még az afganisztáni Bagram légitámaszponton beazonosították a gyanúsítottat, és rögtön azután elfogták, hogy iráni területre lépett.

Az iráni hatóságok az utóbbi időben sűrűbben adnak jelentést állítólagos amerikai és izraeli kémek leleplezéséről. Az elmúlt időszakban több hasonló "beismerő vallomást" is levetített az állami tv az iszlám köztársaságban.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.