Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-05-27 08:40:00

A magyar fiatalok csaknem fele hajlandó lenne külföldön dolgozni

Túl sokat stresszelünk a munkahelyen

Világszerte hiányzik a munkahelyek iránti elkötelezettség a fiatal alkalmazottakból, de Magyarországon az egyik legalacsonyabb a munkavállalók elkötelezettsége állapította meg a GfK Piackutató Intézet kutatása.

Az intézet felmérése szerint a magyar fiatalok nem érzik úgy, hogy nyitva állnának előttük a karrierlehetőségek, 45 százalékuk hajlandó lenne külföldre vándorolni jobb munka reményében. Az elemzés arra mutat rá, hogy a fiatal alkalmazottak legfőképpen a munkahelyi nyomást érzik, ami hosszú távú megtartási és menedzsment problémákat okoz a vállalatok és az országok számára. A kutatás leszögezi: a fiatal tehetségek megtartása problémás lehet az „elkötelezettségi lista” alján lévő országokban, mint például Magyarország, amikor a gazdaság erősödni fog.

GfK Csoport Custom Research szektora 29 országban több mint 30.000 alkalmazott körében 2011 tavaszán készített tanulmányt az alkalmazotti elkötelezettségről. A kutatás megállapította, hogy a 18-29 éveseknek csak 21 százaléka erősen elkötelezett a munkaadója felé, szemben a hatvanas éveikben járók 31 százalékával. Ez a különbség a fiatalabbak és az idősebbek között világszerte több problémát is okoz: megosztott munkahelyek jönnek létre; sértődés alakul ki a generációk között; valamint akadályozza a fiatal, jól képzett tehetségek toborzását, megtartását és motiválását.

Macedóniában, Franciaországban és Törökországban a 18-29 év közötti dolgozók közel egyharmada „erősen elkötelezett” munkáltatója felé, ez stabil és produktív helyzetet jelent a vállalatok számára.

A fiatal alkalmazottak 61 százaléka gondolja úgy világszerte, hogy vannak karrierlehetőségek számukra, de sokan vélik úgy, hogy ezt vagy egy másik munkaadónál, vagy pedig egy másik országban találják meg. Magyarországon ennél pesszimistábbak a fiatalok: mindössze 11 százalékuk érzi úgy, hogy nyitva állnak számukra karrierlehetőségek. A környező országokban ennél kedvezőbb a kép, de még itt sem érik el a nemzetközi átlagot: a cseh fiatalok 29 százaléka, míg a lengyelek 48 százaléka látja munkaerő piaci helyzetét pozitívnak.

Nemzetközi szinten minden tíz fiatal alkalmazottból hat aktívan munkát keres, vagy fog a következő hat hónapban, és negyvenegy százalékuk hajlandó kivándorolni, hogy új munkahelyet találjon. A munkahelyi nyomás érzékelése a magyar piacon sajátos képet mutat: a munkahely-magánélet egyensúlya és a túlórázás a fiatal munkavállaló korosztály számára jelent az átlagosnál nagyobb problémát, addig a munkahelyi stressztől leginkább a 30-39 éves korosztály szenved, a munkahely elvesztését pedig az 50-59 évesek érzik leginkább fenyegetőnek. A nemzetközi adatokkal összehasonlítva a magyar munkavállalók sokkal gyakrabban érzik stresszesnek a munkájukat.

 

(MTI)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.