Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-08-24 15:39:00

Mennyire jelenhet meg a hit a ruháinkon?

Keresztény pólók az egyik legnagyobb divatcégnél

A divatnak és a hitnek általában nincs túl sok köze egymáshoz, azonban egy ismert amerikai divatcég meg akarja ezt változtatni és keresztény dizájnú ruhadarabokat készít.

A kereszt és más vallási motívumok nem számítanak újnak a modellvilágban. Rapperek nagy ezüstkereszteket viselnek a nyakukban, divatos pólókra Szűz Mária képet nyomnak, de sokszor jelennek meg vallási jelek a tetoválásokban is. De ezek mögött nincs mindig valódi, személyes hit. Az amerikai Forever 21 divatlánc egy egész sor pólót tervezett, amelyek tudatosan keresztényi üzenetet közvetítenek. Például „Thank God” felirat áll egy mélyen kivágott fekete ingen, „Jesus ♥ you” egy másikon. „Holy”, „Faith” és „Pray” feliratok olvashatóak több további darabon, melyek minden méretben elérhetőek 15 euróért a Forever 21 online áruházában.

A divatrajongók különböző módokon reagáltak az interneten a keresztény pólókra. Rachel Kane blogjában a következő kérdéseket vetette fel a téma kapcsán indított vallási vitájában. Vajon a címke tulajdonosának jogában áll pénzt kérni az emberektől vallási beállítottságuk megosztásáért vagy, hogy eladhatják-e a hitet? Remek ötlet a keresztényi pólók árusítása – írja egy rajongó. Kane a kritikusok közé tartozik. Véleménye szerint a korábbi, keresztel ellátott pólókkal nem volt gond, de az új kollekció tolakodó. A vallásnak és a divatnak továbbra is el kell válnia egymástól.

Az, hogy a divatcég hívő keresztény már régóta ismert. A Forever 21 okozott már meglepetést a korábban piacra dobott bevásárló táskáival. A táskák alján a következő állt: „Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3.16) A vállalat szóvivője szerint a cég ezzel akarta hitét kimutatni.

A címke mögött Dong-Won Chang és felesége, Jin Sook áll. A koreai emigráns házaspár 1984-ben alapította a vállalkozását, azóta több leányvállalatot is alapítottak Amerikában, Európában és Ázsiában. A Forever 21 ma a legnagyobb divatházak közé tartozik. A vásárlók általában rendkívül elégedettek a termékeikkel.

 

jesus.de

 

A nyitókép innen.

Cipők, pólók, kiegészítők

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.