Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-12-24 09:00:00

Isten önbizalmat adott at új mű megalkotásához

Jézus képregényben

Az amerikai sztár képregényrajzoló, William Tucci új képregényében a betlehemi történetet alkotta meg. „A Child is born” (Egy Gyermek születik) színes képekben, Máté és Lukács evangéliuma alapján mutatja be Jézus születését.

William Tucci számára Jézus „minden idők legnagyobb szuperhőse”, ezért képregényt készített róla. „Isten önbizalmat adott, hogy új művemet megalkossam, és éreztem, ahogyan kezei munkám közben vezettek”, nyilatkozta Tucci legújabb képregényéről a „Christian Post” keresztény online újságnak.

Tuccit az Egyesült Államokban eddig főként „Shi” nevű hősnőjéről ismerték. A szamuráj harcosnőnek megölték az apját és bátyját, Shi a képregényekben a keresztény meggyőződés és a megtorlás utáni vágy között őrlődik.
 

A betegség felrázott

2010-ben feleségemnél mellrákot diagnosztizáltak. „Hitvesem betegsége ráébresztett, hogy az Úrhoz forduljak segítségért, és ténylegesen kapcsolódjak felekezetemhez”, mondja Tucci. A kemoterápia és az operáció után teljesen egészséges az asszony. A képregényrajzoló mostantól kizárólag Isten dicsőségére szeretné használni tehetségét: Mária, József és Jézus Krisztus születésének története és nehézségeik nagyon fontossá váltak Tucci és családja számára.


Fény a képregényiparban

Új képregénye szüleivel alapított kiadójánál az „Apostle Arts” gondozásában jelent meg. Itt szeretne a művész a jövőben gyermekkönyveket és 2013-ban a Húsvét történetének képregényváltozatát kiadni. Célja, hogy „fényt vigyen a képregényiparba”.

 

Bander Csilla
(forrás: livenet.ch)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.