Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-12-20 08:00:00

„A nagyszüleimtől egyszer fémpénzzel töltött söröskorsót kaptam”

A legborzalmasabb karácsonyi ajándékok

Mindenkinek van néhány rossz emléke. Karácsonyi ajándékok, amelyek fájdalmat okoztak.

„A születésnapom karácsony tájára esik. A nagybátyám mindig megkérdezte, mit szeretnék születésnapomra/karácsonyra. De bármit kívántam, mindig egy pizsamát kaptam. Azóta utálom a flanel pizsamákat.”

„Egy bátyám van és két unokatesóm, szintén fiúk. Én voltam a legkisebb a családban, és évjárat szerint nyitottuk ki az ajándékokat, úgyhogy mindig én kerültem sorra utoljára. Végignéztem, ahogy a többi fiú kicsomagol egy klassz játékteherautót vagy építőkészletet – többnyire nagyanyámtól jöttek az ajándékok. Végül kinyitottam a sajátom: egy baba volt benne. Azt hiszem, ez volt az egyetlen alkalom, amikor kifakadtam egy karácsonyi ajándék miatt.”

„Nagyjából 12 éves lehettem, amikor nevelőapám mindenkinek mini műanyag gémkapcsokat adott. Anyámnak is. Roppant büszke volt rá, milyen klassz ajándékot talált ki."

„A nagyszüleimtől egyszer fémpénzzel töltött söröskorsót kaptam, amelyre az volt írva: 18 évesen kezdődik az élet! 9 éves voltam."

„Nem karácsonyra kaptam ugyan, hanem hanukára, de elég megrázó volt. Nagynéném kötögetett, mindenkinek saját készítésű ajándékot adott. Én egy rózsaszín-sárga-zöld övet kaptam. A végére próbált bojtot csinálni, de valahogy a bojtot is kötötte, úgyhogy úgy néztek ki, mint egy megmerevedett polip csápjai."

„Egy idős nagynénémtől egyszer egy csomag szívószálat kaptam, a húgom pedig egy tubus mustárt.”

„Sok családban népszerű lett az ajándékutalvány. Szerintem ez a legborzalmasabb, amit ember ajándékba kaphat."

„Kislány koromban mindent megadtam volna, hogy a Jézuska játéksütőt hozzon. A szüleim erősen ellenezték a karácsonyi konzumerizmust, úgyhogy palacsintasütőt kaptam, és egy adag süteményport. Nem voltam boldog."

„Egy árvaházban nőttem fel. Minden ajándék szépen be volt csomagolva a fa alatt, gyönyörűen nézett ki, de nem nyithattuk ki, míg a nevelőnők meg nem reggeliztek. Akkor aztán mondták, hogy mindenki vegyen egy-egy csomagot: volt zöld, sárga, piros és kék. A zöldben fogkefe volt, a pirosban szappan, a kékben egy fésű, és a sárga volt a vigasz, mert az egy zacskó cukorkát tartalmazott."

„Inkább azt mesélem el, mi volt a legborzalmasabb ajándék, amit valaha adtam. A férjem hazahozta egy útjáról a szállodában talált toalettcsomagot. Egy kosárkában volt. Be se csomagoltam."

„Alsóneműt. Egy pár fehéret. Ugyanezt kapta a húgom. 30 és 40 évesek voltunk."

„Anyám egy szakácskönyvet vett a húgomnak, aki éppen elvált, és szörnyű lelkiállapotban volt. A szakácskönyv címe: Hogyan főzzünk egy személyre?.”

„15 éves koromban egy hatalmas vörös használt férfipulóvert kaptam. Anyám szigorúan leszidott, amiért nem mutattam kellő örömet, hiába tiltakoztam, hogy lány vagyok.”

„A férjemtől egyszer egy redőnyt kaptam, pontosabban az ígéretet, hogy felteszi a rohadófélben lévő helyére. Ez tíz éve volt."

„Elég szegények voltunk, de egy különösen rossz évben apám bejelentette, hogy „idén nem lesz karácsony”. Emlékszem, mennyire szégyellte magát, amiért nem tudott ajándékokat venni."

„A legborzalmasabb ajándék az én esetemben négy olyan dolog volt, amit kifejezetten kértem. 10 éves voltam, és kértem egy focilabdát, a másik háromra már nem emlékszem. Szörnyű volt, mert kinyitottam az ajándékokat: semmi meglepetés."

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.