- Címlap
- Társadalom
- Világhír
- Életmód
- Kultúra
- Tudomány
- Sport
- Egyház
- Beszállhatok?
- Blogok
- Fórum
- Dossziék
- Film
- Videók
- Játék
- RSS
Mai morzsa
|
Életmód
2011-08-10 17:00:00 Többszörösen telített zsírsavak a tengeri finomságokbólA halolajat fogyasztó kismamák gyereke egészségesebbAki terhesség alatt többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavat fogyaszt, az első fél év során megóvja gyermekét a megfázástól. A nagyszabású kutatás eredményét bemutató tanulmányt a Pediatrics gyermekgyógyászati szaklap közölte. A nemzetközileg elfogadott táplálkozási ajánlás szerint mindenkinek javasolt hetenként legalább kétszer bármilyen formában halat enni, mert a halak zsírjában lévő többszörösen telítetlen zsírsavak a koszorúér-betegség megelőzésében alapvető szerepet játszanak – adta közre az MTI az egyik legtekintélyesebb gyermekgyógyászati szaklap, a Pediatrics egyik tanulmányának fordítását. A kutatás alapján kiderült: az úgynevezett dokozahexaénsav (DHA zsírsav) fogyasztásának tapasztalatai alapján a bőséges halevés a megszületendő gyermek egészsége szempontjából is igen hasznosnak nevezhető.
-mi-/MTI
|
Hírsor
A hét java
|
|