Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-10-04 18:00:00

Hamis gyógyszereivel keltett reményt híveiben

Súlyos rákbetegeket küldött halálba a lelkésznő

Halálos betegek megtévesztése miatt ítélte el a kaliforniai bíróság azt az orvost és evangélikus lelkészt, aki hamis gyógyszereket adott el híveinek.

Egy San Fernando Valley-i orvos és egyben evangélikus lelkész gyógynövények keverékéből állított elő gyógyszereket, majd azokat úgy adta el, mint csodaszereket a halálos betegségben szenvedő embreknek. Azt állította, hogy az általa kikísérletezett gyógyszerek képesek meggyógyítani a rákot és az Alzheimer-kórt is.


Hamis reményt kínált

A hiszékeny páciensek nem szedtek más gyógyszereket a kúra időtartama alatt, 18-an haltak bele az 57 éves orvosnő, Christine Daniel csodaszerébe. A kuruzsló orvost adócsalás vádpontjában is bűnösnek találta a bíróság. A per ez év márciusában vette kezdetét, és négy hónap kihagyást követően most folytatódott. A 150 éves börtönbüntetés mellé 5.500.000 dollár kártérítés megfizetésére is kötelezték a csaló orvosnőt.


Christine Daniel, a csodákat ígérő orvos. Fotó innen

Az orvos-lelkésznő gyógyszere egyébként kereskedelmi forgalomba is került, C-kivonat néven. A benne megbízó emberekkel elhitette, hogy csakis ez segíthet rajtuk, így jelentős bevételre tett szert. Félévente 120 - 150 ezer dollár ütötte a markát. Az ügyészek szerint sok gyógyszer nem is tartalmazott gyógynövény kivonatot, a legtöbb keverékben napvédő szert, de még marhahús-kivonatot is találtak.

Az ügyészek rendkívül súlyos büntetést kértek a nőre, hiszen megtévesztő orvosi kezelésben részesítette a halálos beteg embereket, akik nem mellesleg vasárnaponként az ő istentiszteletein vettek részt. Emellett tanúbefolyásolást is rá tudtak bizonyítani, állítólag két embert pénzzel akart rávenni a hamis vallomásra.

Az orvos-lelkésznő egyébként 60 és 100 százalékos gyógyulási esélyt ígért a hiszékeny betegeknek, olyanoknak is, akik akkor már a rákbetegség 4. fázisában voltak. Azt állította, hogy képes meggyógyítani az Alzheimer-kórt, a különféle rákbetegségeket, az agyvérzésben lebénult (károsodást szenvedett) betegeket, a Parkinson-kórosokat, a hepatitiszt és a cukorbetegséget is.

– mi (forrás: religionnewsblog.com)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.