Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-12-15 08:30:00

A hét minden napjának 24 órájában terjesztik az evangéliumot

Milliók válnak kereszténnyé az interneten

A „Global Media Outreach” felmérése szerint „futótűzként” terjed a keresztény hit az interneten.

Egy tanulmány eredménye szerint több mint fele azoknak, akik online kezdtek hinni Jézus Krisztusban, hitüket később másokkal is megosztották. A megkérdezettek 51 százaléka tette ezt három vagy annál több alkalommal, 37 százalékuk pedig egyszer vagy kétszer – mondta Walter Wilson, a Global Media Outreach alapítója és elnöke.


Az internetes evangelizáció „valóságos módszer”

A tanulmány a „keresztény növekedési index” (Christian Growth Index) fogalmát használja. Több mint 100 ezer olyan ember válaszait értékelték ki a világ minden részéről, akik azt állították, hogy a Global Media Outreach oldalon keresztül váltak Krisztus-hívővé. A felmérés a hitélettel is foglalkozott. Eszerint a válaszadók 34 százaléka olvassa naponta a Bibliát, és több mint fele imádkozik legalább napi 10 percet.

Az eredmények figyelemreméltóak, mivel azt mutatják, hogy az internetes evangelizáció nem csak rövid távú döntésekhez vezet. Az emberek hite elhatározásuk után is megmarad, sőt fejlődnek benne. Az online evangelizáció és a követők ténylegesen mérhetők és valóságosak, foglalta össze Wilson.

Walter Wilson számos komputer- és internetes vállalkozás igazgatója volt. Szerzője az Internet templom (The Internet Church) című könyvnek és a Keresztény Számítógépes Magazin (Christian Computing Magazine) újságírója. Ezenkívül egyetemeken és vállalkozásoknak tart előadásokat az új technológiák társadalmi hatásairól.


Milliók keresik a válaszokat az interneten


Wilson 2004-ben alapította a Global Media Outreach keresztény oldalt. Az online misszió célja, hogy az interneten hirdesse az evangéliumot és a Földön élő összes embert közelebb hozza Jézushoz. Így a világhálón keresztül a Föld legtávolibb részein is lehetőség nyílik megosztani Isten örömhírét. Az online misszió világszerte a hét minden napjának 24 órájában terjeszti az evangéliumot. Ezáltal bátorítja a keresztény embereket, a nem hívőknek pedig lehetőséget nyújt, hogy Jézus Krisztust megismerjék. Ha valaki Jézus iránt elkötelezi magát, hitében az internetes oldalon keresztül támogatást kap. A kaliforniai szervezet a hívőket nemcsak abban támogatja, hogy online lépjenek egymással kapcsolatba, hanem a közösségeket világszerte saját szolgálatába próbálja állítani, így a missziós parancs fontos részét látja el.


5500 online misszionárius non-stop hirdet evangéliumot

A missziós szolgálat több mint 90 internetes oldalt üzemeltet, és világszerte 5500-nál is több önkéntes online-tanácsadót foglalkoztat, akik naponta válaszolnak a vallással kapcsolatos elektronikus kérdésekre. A hatalmas kereslet miatt hamarosan kétszer ennyi online-misszionárius munkatársra lesz szükség. Az online-misszió lehetőséget nyújt, hogy megtért emberek hitükről tudósítsanak, de a krízishelyzetben lévő emberek is rátalálnak az oldalra.

Saját adataik szerint folyamatosan növekszik azok száma, akik online térnek meg, ez az adat 2004-ben 21 ezer új hívő volt,  2010-ben pedig már több mint 15 millióan váltak hívővé. Múlt év decemberében rekordot döntöttek: egyetlen napon 687 ezer ember látogatta a Global Media Outreach oldalt. Ebből 56 ezren állították, hogy Krisztus mellett kötelezték el magukat. Wilson, a GMO vezetője szerint 2020-ra az internetes technológia olyan fejlett lesz, hogy a Földön élő összes emberhez eljuthat az evangélium.

 

-bcs-
(Forrás: pro-medienmagazin)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.