Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-02-28 18:10:00

Egykérdés fesztivál a Grundon - március 1-3.

Meleg vagyok, tényleg utálnak a keresztények?

Ha küldhetnél egy kérdést Istennek, mi lenne az? 2011. január elseje óta követhető nyomon az egykerdes.hu-n és a Facebookon a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség új kampánya.

Az internetes felületen bárki küldhetett egy kérdést Istennek. Az oldal népszerűségét jelzi, hogy az indulás óta több mint 12 000 látogatót regisztráltak és közel 2 700 kérdést kaptak a szervezők. A projekt a március elsején induló fesztivállal zárul. (egykerdes.hu)

"Lesznek válaszok, de inkább továbbkérdezünk. A konkrét kérdések mögötti kérdéseket keressük” – fogalmazott Dányi-Nagy Márió református teológus, a beszélgetések vezetője azzal kapcsolatban, hogy milyen formában képzelik el a három leggyakrabban feltett kérdés megválaszolását a fesztiválon. Kérdésünkre a lelkészjelölt arról beszélt, hogy konkrét válaszok helyett a Biblia alapján próbálnak majd továbbgondolkodásra alkalmas szempontokat megfogalmazni a részvevőkkel. 

Az eddig regisztrált kérdések közül a három legnépszerűbb kerül terítékre a Grundon, a népszerűbb témakörökben pedig már készülnek a válasz videók, amiket a youtube-on tesznek közzé a következő hetekben.


"Csak annyit, hogy miért?!" - egykérdés video

"Útkeresőknek és teljesen ateistáknak szánjuk elsősorban a rendezvényt” mondta el Dányi-Nagy, hozzátéve, hogy úgy látják, a hívők is sokat profitáltak eddig az oldal szellemiségéből. "Amikor emberekkel beszélgetek, gyakran találok válaszokat a legbelsőbb kérdéseimre is. Szeretek olyanokkal konfrontálódni, akik más véleményen vannak. Ez egyszerre evangelizálás, misszió és kihívás is. Ekkor érzem magam élőnek" – mondta el személyes motivációiról a teológus.


"Megkérdezném tőle, szereti e pápát" - egykérdés video

A fiatalok által szervezett és elsősorban fiataloknak szóló esemény szervezői kérik, ha valaki hívőként látogat ki a fesztiválra, lehetőség szerint vigye magával legalább egy ateista ismerősét is.

További programok a Corvinus-on, az ELTE-n és a BME-n.
 

Kapcsolódó anyagok:
Facebook evangelizáció egyetemistáknak

KV


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.